Møt den dyktige kjøkkensjefen på Indie.
Vi møter den lidenskapelig indiske kjøkkensjefen Rajendra Singh i de atmosfæriske lokalene til den restauranten Indie i Grønnegata 39.
-Jeg har bodd her i ett år og det åpnet seg spennende muligheter på et nytt sted, smiler Rajendra Singh.
Han er opprinnelig fra Nord-India i en by som heter Dehradun, med over én millioner innbyggere.
Kontrasten til Nord-Norge er naturligvis stor, men foreløpig trives han.
-Jeg er veldig fornøyd med den rolige byen, nordlyset, midnattssolen og den dynamiske kulturen, sier Singh.
Etter han fullførte sin 3-årige utdanning innenfor kulinarisk kunst har han jobbet på steder som India, Vest-Afrika, Ungarn, Sverige og Danmark.
I Tromsø jobber med han med å kombinere nordnorske og lokale råvarer med indiske og autentiske smaker. En utfordring han synes er spennende.
-Indisk mat er kjent for rike smaker, varierte ingredienser og intrikate matlagingsmetoder. Aroma, balanse av smaker, kombinasjonen av ingredienser og krydder.
Han har bodd i Skandinavia i noen år og lært seg kulturen å kjenne.
-Jeg er sterkt engasjert fordi jeg har jobbet med indisk mat i så mange år, spesielt i et skandinavisk land. Så har jeg forstått litt hva folk liker, og jeg prøver og levere gjestene autentiske indiske smaker.
Han er glad for at han være med å bringe inn litt globale smaker til den framvoksende arktiske metropolen Tromsø.
-Mat lar oss lære om forskjellige kulturer og forskjellige måter å gjøre ting på. Det gir oss en sjanse til å dele og prate med venner og familie. Vi kan lære mye om deres kultur og samfunn.